Om inkubatorn

KREATIVA ÖLAND

Inkubator på Södra Öland för kreativa människor och deras företagande.
Runt om på södra Öland lever och verkar en rad kreativa människor. Vissa livnär sig på sin kreativitet, andra har den som sin hobby. Detta myller av kreativa människor utgör ett kitt som präglar ön och det lokala livet. Vi vill att fler ska våga, undersöka och utveckla sin kreativitet! Därför finns den kreativa inkubatorn.

Inkubatorn vänder sig till dig som bor i Mörbylånga kommun och funderar på att starta eller vill vidareutveckla en verksamhet med kreativ inriktning. Det kan vara något kulturellt, konstnärligt, hantverksmässigt, musikaliskt, matmässigt, grafiskt, eller annat. Kort och gott ska det vara något kreativt och skapande. Det spelar ingen roll om du redan har ett startat företag eller har planer på att starta ett företag. Det viktiga är att du har viljan och motivationen att utveckla och testa din kreativa affärsidé.

Vad ska vi göra i inkubatorn?
I Kreativa Öland ska vi söka efter ett bra fokus och den struktur som passar dig och din kreativitet. Målet är att skapa goda förutsättningar för ett hållbart och långsiktigt företagande. Du kommer skapa din individuella affärsplan, vara med i rådgivning och ta del av föreläsningar och workshops. Framförallt kommer du att finnas i ett stimulerade och kreativt utmanande sammanhang. Många moment kommer du genomföra tillsammans med andra företagare. På vår hemsida kan du läsa mer om inkubatorns olika tematiska block.


Utgångspunkten för inkubatorn är på Majagården, som är en del av Capellagården i Vickleby. Här erbjuds du även en kostnadsfri kontorsplats tillsammans med övriga deltagare. Inkubatorns deltagare kan även hyra in sig i verkstäder på Ölands Folkhögskola och Capellagården.


Vad förväntas av de som är med i inkubatorn?
Verksamheten inom inkubatorn löper under två terminer med start i september. De som blir antagna förväntas vara med under hela processen, från september till maj. Vårt gemensamma arbete är främst förlagt till måndagar och omfattar ungefär 8 timmar i veckan. Därutöver disponerar du själv din tid. Målet är att ditt företagande ska vara din huvudsakliga sysselsättning. Självklart går det att kombinera inkubatorn med deltidsarbete. Om du inte redan startat ett företag förväntas du göra det som en del av inkubatorn. Det kostar inget att vara med i inkubatorn.

Vilka driver inkubatorn?
Inkubatorn finansieras av Mörbylånga kommun och är en del i kommunens kulturstrategi. Inkubatorn drivs tillsammans med Capellagården, Ölands Folkhögskola och Nyföretagarcentrum. Dessa aktörer bildar en gemensam ledningsgrupp som sätter mål för inkubatorn och väljer ut vilka som blir antagna.

Ansök om att vara med i inkubatorn!
Inkubatorn varar under ett år med start den 2:e september 2019. Ansökningsperioden löper fram till 15 maj. Läs mer om hur antagningen går till och hur du ansöker på denna sida >>

Testa din idé!
Känner du dig osäker på om din idé håller? Hör av dig till oss så pratar vi om den. Efter samtalet är det enklare att fylla i ansökan! Kontakta oss via mail så ringer vi upp dig så snart vi har möjlighet! Vi finns tillgängliga för att svara på dina frågor så tveka inte att höra av dig!

inkubator@capellagarden.se


 

Ansök före den 15 maj!